Crearea unui website era până nu demult apanajul aproape exclusiv al webdesignerilor profesioniști.

Mulțumită aplicațiilor din categoria website builderelor, acum aproape oricine poate aborda această sarcină.

Problema este că multitudinea de aplicații disponibile acum și care concurează pentru supremație, face dificilă alegerea celei potrivite.

Iată o selecție de website buildere disponibile gratis destinate contruirii de situri web.

 

De regulă este mai eficient să creezi și să editezi un site doar cu un editor de tip WYSIWYG (What You See Is What You Get), dar dacă vrei control absolut asupra fiecărui aspect al designului sitului sau a găzduirii acestuia, va fi necesar un website builder ce rulează pe un desktop.

Fie că vrei să creezi un site pentru o afacere, un nou blog, sau doar pentru a fi prezent online printr-un site personal, iată cele mai bune servicii gratis pentru construirea unui site.

 

 

Wix

Wix face crearea unui website o sarcină foarte ușoară, dând totodată experților libertatea de a personaliza elemente dacă este necesr.

 

1. Wix

Un webstie builder cu adevărat putrnic care se prezintă foarte bine din punct de vedere funcțional și vizual.

Un editor ADI (Artificial Design Intelligence) foarte prietenos.

Experții pot face reglaje de finețe ale tuturor aspectelor.

Puternic și înțesat de funcții utile.

Wix e un nume importnt care oferă un plan tarifar gratis, pemițând realizarea unui proiect fără costuri inițiale. Alegând acest serviciu, beneficiezi de unul dintre cele mai impresionante editoare din domeniu.

Editorul poate rula în mod ADI, care prezintă o interfață foarte simplă pentru a păstra totul la îndemâna începătorilor. Asta îl face potrivit pentru crearea unor proiecte bazate pe șabloanele oferite în timp foarte scurt și cu efort minim.

Cei care vor să se implice mai profund și să modifice designul propriului website o pot face cu ajutorul editorului care include funcționalitate extinsă și abilitatea de a manipula toate aspectele legate de designul sitului, pentru a-l face să arate așa cum vrei. Previzualizări ale elementelor din pagini ușurează enorm alegerea pentru oricare dintre acestea când vine vorba de utilizarea și înglobarea lor în designul propriu.

Wix e atât de bine pus la punct încât realizarea unui site cu ajutrul editorului se aseamănă mai degrabă cu utilizarea unei aplicații native decât a unui website builder. Include suport pentru o plajă largă de elemente media, iar suportul tehnic este prezent chiar și pentru planul tarifar gratuit.

Pentru a suplimenta din punct de vedere al performanței siturile proiectate, este disponibil si Wix Turbo.

Cu acest website builder gratuit primești cu adevărat un produs de înaltă calitate.

 

 

 

CITEȘTE ȘI...  Microsoft Office vs LibreOffice

Divider

 

Weebly

Dacî vrei să creezi un website cat mai rapid posibil, te poți opri la Weebly. E atât de ușor de utilizat încât vei putea avea online un site care va arăta nemaipomenit  în doar câteva minute.

 

2. Weebly

Construiește un website cu un editor de tip WYSIWYG.

O soluție puternică gratuită.

Construire website automată pentu începători.

O mulțime de șabloane.

 

Weebly oferă două modalități de construire a unui site. Ambele implică crearea lor online și ambele sunt rapide și fără bătăi de cap.

Cea mai simplă opțiune este utilizarea editorului care te va ghida printr-o serie de întrebări înainte de a crea în mod automat un site pentru tine. Este permisă personalizarea, dar în acest caz accentul cade pe obținerea de rezultate cat mai rapid pentru oricine este speriat de ideea de a crea un site web.

O abordare care presupue implicarea mai profundă este disponibilă dacă alegi să utilizezi editorul standard. Există sute de șabloane dintre care se poate alege și multe sunt cu adevărat impresionante. Pot fi ajustate pentru a se mula pe cerințele fiecărui proiect cu ajutorul unui editor de tip WYSISYG.

În ciuda faptului că este un builder bazat pe un serviciu de tip cloud, Weebly oferă un înalt grad de control asupra felului în care arată un website sau asupra locului de amplasare a diverselor elemente grafice. Poți îmbogăți un site cu funcții precum un newsletter sau un chat live. Puterea și flexibilitatea face din Weebly un website builder de top.

Divider

 

WordPress

WordPress este unealta favorită pentru foarte mullți bloggeri. Necesită ceva efort pentru a te obișnui cu el, însă odată ce-l stăpânești, nu se poate să nu-i îndrăgești fexibilitatea.

 

3. WordPress

Ideal pentru situri statice, portofolii, magazine online și bloguri.

Editor foarte ușor de utilizat.

O multitudine de teme.

O plajă bogată de pluginuri.

 

Provocând o ușoară confuzie, există de fapt două versiuni diferite de WordPress.

Varianta mai compleză poate fi descărcată de la wordpress.org, și va necesita găzduirea sitului într-un spațiu web pe un server pe care va trebui să ți-l alegi singur. Mai apoi poate fi personalizat și pot fi instalate șabloane ori diverse module ce vor face situl tău cu adevărat al tău. Aceasta este calea pe care cei mai mulți bloggeri o aleg.

Există însă și o variantă mai simplă pentru oameni care nu vor bataie de cap și nu țin să învețe chestii legate de hosting, scripturi, cod, programare, și altele. Versiunea găzduită oferită pe wordpress.com.  Poți crea tot ce-ți dorești, de la un simplu blog  sau site foto până la un magazin online în toată regula. În plus, adăugând un simplu bloc Mailchimp, poți crea propria listă de abonați, precum și multe alte lucruri.

Fie că dorești crearea unui site static sau în stilul unui blog cu conținut actualizat cu oarecare regularitate, editorul online este o plăcere și permite aproape oricui să creeze un site impresionant cu look profesional. Singurul iconvenient ar putea fi plaja de pluginuri și template-uri disponibile în comparație cu versiunea de builder pentru desktop.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *