Babel Entropia SRL asigură transportul pe teritoriul Romaniei prin servicii de curierat.

 

Pentru comenzile confirmate ce contin articole aflate pe stoc, expedierea se efectueaza in cel mult 24 h. (zile lucratoare).

Cheltuielile de livrare sunt 25 lei.

Aceste costuri sunt adăugate la valoarea articolelor din comandă.

In cazul in care exista costuri suplimentare asociate livrarii, acestea sunt specificate la finalizarea comenzii.

 

Transportul este asigurat de firmele de curierat cu care Babel Entropia SRL colaboreaza la data expedierii comenzii. 

Livrarea se realizeaza de regula in 24-48 h. (zile lucratoare) la adresa de destinatie.

 

Plata comenzilor se realizeaza in numerar la livrare.

Agentul firmei de curierat va incasa contravaloarea comenzii si va elibera chitanta fiscala.

 

 

Renuntarea la cumparare

 

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. 

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala cumparatorului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

Babel Entropia SRL va inapoia contravaloarea produselor in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat.

Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

Babel Entropia SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.

 

Procedura de retragere din contract

 

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza Babel Entropia SRL cu privire la decizia de retragere din contract printr-o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie, e-mail, formular de contact). Consumatorul are la dispozitie 14 zile de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

 

Obligatiile care revin Babel Entropia SRL

 

Rambursarea contravalorii produselor, in cazurile: produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site, produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie, produs livrat gresit. 

Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile.

In cazul platii cu numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator. 

Indeplinirea obligatiei de rambursare se face in termen de 5 zile lucratoare de la receptionarea produselor.

 

Obligatiile care revin consumatorului

 

Produsele sunt inapoiate catre Babel Entropia SRL folosindu-se servicii de curierat ce vor livra la sediul vanzatorului fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract.

Consumatorul suporta costurile de returnare.

Consumatorul este responsabil in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Produse excluse, fara drept de returnare:

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate / cutia nedeschisa / cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:

 

 • Licente software;
 • Furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • Consumabile (acumulatori,baterii, becuri, cartuse imprimanta etc);
 • Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (casti tip “in ear”, etc.);
 • Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale utilizate: aparate de tuns, aparate de ras, epilatoare, perii rotative, ingrijire dentara, termometre, ingrijire cosmetica, etc.)
 • Produsele cosmetice care prezinta cutie si folie sigilata in momentul vanzarii si parfumurile.
 • Produse de intretinere & cosmetica auto desigilate / folosite
 • Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (extensii de garantii, servere non-standard);
 • Servicii (testare, asamblare, montare componenta sau orice alt serviciu listat in categoria Servicii prestat catre consumator);
 • Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe suport material (aplicatii software inclusiv jocuri livrate printr-un link de download si cheie de activare).
 • Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

 

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

Exemple de produse si categorii de produse care pot fi supuse unor costuri suplimentare in vederea aducerii la conformitate/stare initiala:

 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice
 • Electrocasnice folosite sau cu urme de uzura
 • Produse pentru bucatarie si servire
 • Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate 

 

Retur de produse

 

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

 


Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).

 • Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise in termen de 48 de ore de la primirea produsului
 • Produs primit in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.
 • Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus cad in sarcina cumparatorului.

Solicitarile de retur se notifica pe site-ul nostru sau la adresa de email inscrisa pe factura / certificatul de garantie  in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Returnarea produselor la sediu se face exclusiv prin servicii de curierat care vor livra produsul returnat la adresa inscrisa pe factura / certificat de garantie.

Mentiune

In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, de preferat in ambalajul original si obligatoriu insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor, poate genera costuri  de aducere la conformitate/stare initiala de pana la 100% din valoarea produsului.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate / modificate.