Ești frustrat că telefonul îți rămâne fără baterie înainte ca ziua să se încheie? Nokia revine în atenția publicului făcând declarații îmbucurătoare.

Nokia Bell Labs, o subsidiară a companiei Nokia a anunțat un nou proiect de baterie pentru telefoane mobile care se pare că înmagazinează de 2,5 ori mai multă energie decât orice altă tehnologie de stocare de pe piață.

Ce este foarte important, noul design a fost creat astfel încât masa dispozitivului să nu crească.

Aplicațiile noii tehnologii de stocare a energiei par a nu fi limitate doar la domeniul dispozitivelor moblle.

Noile baterii se preteazp la aplicații legate de stocarea energiei provenite din surse regenerabile, domeniu în care orice inovație menită a scădea costurile de stocare și a reduce volumul necesar e binevenită.

Nokia Bell Labs a dezvoltat tehnologia împreună cu AMBER, un centru de cercetare din Irlanda care face legătura între cercetărorii din domeniul științei materialelor și parteneri din industriile interesate.

Paul King, un membru din echipa tehnică a Nokia Bell Labs, a declarat că “Prin stocarea unei cantități mai mari de energie într-un volum mai mic, noua tehnologie va vea un impact profund asupra raspândirii rețelelor mobile 5G și a întregii lumi, acum interconectată.”

Deși Nokia nu mai produce propriile dispozitive hardware, ci licențiază brandul către HDM Global, putem fi siguri că Nokia va căuta să licențieze noua tehnologie pentru uz comercial și altor producători.

Reprezentanți ai companiei au mai declarat că Nokia a făcut demersurile legale pentru a patenta și a proteja tehnologia, însă nu a fost avansat niciun termen pentru punerea pe piață a primelor baterii cu această tehnologie.

Pe măsură ce telefoanele inteligente au avansat necontenit în ultimii ani, s-a multiplicat practic și nevoia acestora în ceea ce privește consumul de energie. Demult apuse sunt zilele când un telefon putea fi încărcat o dată pe săptămână.

CITEȘTE ȘI...  Cum să repari un pixel mort pe monitor sau pe smartphone

Fără avansuri tehnologie substanțiale, foamea de energie a dispozitivelor mobile moderne poate fi stavilită acum doar prin suplimentarea capacității bateriilor la densitatea energetică actuală, rezultatul fiind mase și volume proporțional mai mari.

Acele ecrane foarte luminoase, cu rezoluții mari și camerele foto înglobate consumă atât de multă energie încât reîncărcarea telefonului la sfârșitul unei zile obișnuite a devenit un ritual, iar reîncărcarea telefonului chiar și în timpul zilei nu mai este un lucru neobișnuit, ci aproape necesar pentru persoanele active.

Pentru a oferi actualizări semnificative în ceea ce privește performanțele dispozitivelor mobile, producătorii caută în permanență tehnologii care pot fi înglobate astfel încât toate aspectele privind produsele lor să le facă dezirabile nu doar estetic, ci și funcțional.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *