BlueStacks este unul dintre cele mai populare emulatoare de Android aruncând o punte peste prăpastia dintre cele două ecosisteme: PC-uri și dispozitive mobile.

Acest emulator permite utilizatorilor de sisteme PC să ruleze aplicațiile favorite de Android pe sistemele de tip desktop sau laptop.

Recurgând la acest truc, utilizatorii pot profita de resursele hardware substanțiale disponibile și de confortul utilizării unei tastaturi fizice sau a unui mouse, odată cu afișarea imaginii pe monitoare de înaltă rezoluție sau mari dimensiuni..

 

 

Lansat pentru prima dată în 2011, BlueStacks a continuat să crească odată cu ecosistemul Android, atrăgând de-a lungul timpului investiții din parte unor giganți ai lumii tehnologiei informatice, precum Intel, AMD, Samsung și Qualcomm. Emulatorul poate fi utilizat gratuit, fiind susținut prin publicitate. Cu un abonament premium, bannerele de publicitate sunt îndepărtate și utilizatorii pot beneficia de opțiuni suplimentare de personalizare, precum și de suport tehnic prioritar.

Vrei să încerci aplicații Android pe sistemul tău de tip PC? Iată cum poți instala și configura BlueStacks.

Instalare BlueStacks

BlueStacks este disponibil pentru Windows și Mac și se poate descărca de aici.  Programul se instalează pe discul de boot al sistemului. Nu oferă posibilitatea alegerii discului pe care se poate instala, însă se poate alege locul unde va stoca datele specifice (Program Data Location). În afară de acest aspect, instalarea decurge fără niciun efort. ori complicație. De asemenea, nu instalează niciun alt tip de software asociat sau extra.

Un aspect tehnic important este acela că, pentru a putea beneficia de optimizările menite a îmbunătăți performanța emulatorului, trebuie activată opțiunea de virtualizare din setările UEFI la pornirea sistemului. Asemeni multor altor emulatoare, și BlueStacks profită de tehnologia de virtualizare implementată în sistemele PC moderne, care însă pot avea această setare dezactivată în mod implicit. Procesul de activare a acestei opțiuni diferă de la sistem la sistem, însă de obicei implică verificarea capacității procesorului de a susține virtualizare (manualul procesorului) și mai apoi activarea opțiunii respective în meniul UEFI. În cazul în care această opțiune nu este activată, pot fi întâlnite frânări majore în rularea aplicațiilor cu ajutorul emulatorului.

 

Odată ce s-a instalat BlueStacks, următorul pas este autentificarea cu contul Google, asemeni utilizării oricărui alt dispozitiv mobil (telefon sau tableta). Acest lucru permite și accesarea contului Google Play din BlueStacks, deci pot fi instalate orice aplicații deja achiziționate.

CITEȘTE ȘI...  Microsoft Office vs LibreOffice

 

Ecranul principal BlueStacks

Cea mai recentă versiune de BlueStacks poate emula de regulă cea mai recentă versiune de Android, iar ecranul principal permite accesarea magazinului Google Play, aplicațiile instalate, aplicațiile recomandate și un număr de setări specifice BlueStacks într-o bară de meniuri.

 

Control în aplicație

Odată intrat în aplicație, vor fi disponibile mai multe opțiuni de control ce permit configurarea orientării dispozitivului, simularea înclinării și a controalelor asociate, precum și legarea elementelor de pe ecranul tactil de anumite taste sau mouse. Un sistem intuitiv de mapare permite crearea de butoane virtuale și layout-uri pentru ușurarea tranziției către un sistem bazat pe tastatură și mouse.

 

Cele mai populare jocuri de Android precum Fortnite și PUBG Mobile vin cu presetări dedicate pentru configurare ușoară.

BlueStacks poate fi setat să accepte controlere hardware precum cele pentru Xbox 360 sau Xbox One.

 

Manager Media

O altă unealtă de mare folos în BlueStacs este Media Manager, care permite importul de fișiere din sistemul Windows în emulator și invers. Din ecranul principal poate fi accesat Media Managerul și astfel pot fi transferate fișiere, fotografii, documente în și din sistemul de fișiere al echipamentului gazdă.

 

Opțiuni extra în BlueStacks

BlueStacks include un manager pentru instanțe multiple, care permite rularea mai multor instanțe ale emulatorului simultan. Acest lucru înseamnă că pot fi rulate mai multe jocuri simultan sau același joc din conturi Google diferite, făcând posibile sesiuni multiplayer sau obținerea de resurse precum monede utilizând conturi multiple simultan.

 

 

Aplicația BlueStacks include un sistem de recompensare a utilizatorilor ei cu monede virtuale ori de câte ori joacă, fac streaming sau share din BlueStacks. Aceste monede pot fi apoi utilizate pentru achiziționarea de teme, carduri, timp de abonament Premium, reduceri la periferice precum tastaturi mecanice ori seturi de căști cu microfon, etc.

 

BlueStacks a crescut de-a lungul anilor și a devenit un emulator de Android înțesat cu opțiuni ce pot satisface orice utilizator de laptop sau desktop care ar vrea să încerce miile de aplicații de Android fără a se îndespărta de mouse ori tastatură, beneficiind de efectul imersiv ce-l poate crea un ecran de înaltă rezoluție și de mari dimensiuni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *