Aplicațiile pentru optimizare sunt concepute pentru a curăța computerul și pentru a-l optimiza, făcându-l sa ruleze mai rapid. Aceste utilitare cu functii multiple au devenit o metoda destul de comuna pentru a îmbunătăți performanța computerelor de uz personal, astfel încât să nu mai trebuiască să găsim aplicații specialiate pentru fiecare operațiune ăn parte. Cu toate acestea, întrebarea principală rămâne ”cum să o alegem pe cea mai potrivită”.

Iată o serie de aplicații disponibile pentru descărcare și utilizare care vă pot face computerul mai rapid și viața mai ușoară.

 

best tuneup utilities iolo system mechanic

System Mechanic de la Iolo este o unealăt care excelează la scoaterea din rădăcină a porblemelor ce îngreunează computerul și se va asigura că îl va readuce la viața de altădată. Poate detecta mai mult de 50 de tipuri fișiere junk și poate identifica peste 30000 de probleme care pot cauza erori. De asemenea, poate șterge bloatware nenecesar pentru a micșora timpul de pornirre, poate șterge istoricul browserului pentru a menține rapidă navigarea pe net. Sunt disponibile scanări rapide și aprofundate, funcție de obiectivul utilizatprului iar System Mechanic se poate îngriji chiar și de defragmentarea unui HDD mecanic. În timpul rulării altor aplicații, softul caută modalițăți de accelerare și alocă mai multe resurse unde acestea sunt necesare.

Abilitățile acestei aplicații sunt evidente și rezultatele sunt sesizabile imediat, îmbunătățind timpii de pornire a sistemului de operare, viteza de download, activitatea procesorului în general. Ca și în cazul altor aplicații similare, utilizatorul va trebui să petreacă ceva timp pentru a înțelege ce poate oferi aplicația și ce funcții sunt utile în fiecare situație dată, utilizând informațiile puse la dispoziție.

AVG TuneUp

best tuneup utilities avg

TuneUp de la AVG oferă o serie de operațiuni automate concepute special pentru utilizatorii de Windows. Poate examina în profunzime Windows Registry și poate detecta erori adânc ascunse în acesta și care pot cauza probleme serioase în timpul utilizării curente a computerului. Poate fi, de asemenea, setat să ne scape de istoricurile vechi, cooki-uri și fișiere temporare legate de activitatea browserelor, precum și de cele de tip junk ce zac în computer și ocupă spațiu în mod inutil.

CITEȘTE ȘI...  Microsoft Office vs LibreOffice

TuneUp oferă un mod numit ”sleep mode” ce utilizează mai puține resurse când aplicația nu este utilizată în mod activ.

O altă funcție extrem de utilă este un modul ce caută actualizări ale aplicațiilor instalate în sistem și care semnalează, descarcă și instalează noile versiuni pentru a îmbunătăți perfprmanța acestora și securitatea sistemului per ansamblu.

Razer Cortex Game Booster

best tuneup utilities razer cortex game booster

Ești interesat în principal de optimizarea PC-ului pentru gaming? Razer Cortex e făcut pentru asta. Este o unealtă de optimizare căreia îî pasă enorm de gaming și ceva mai puțin de orice altceva. Îmbunătățeste FPS-ul și perfprmanța în jocuri detectând când anume computerul e folosit pentru gaming și deviază resurse utilizate de alte aplicații din fundal pentru a favoriza toate procesele legate de gaming, apoi aduce lucrurile la ”normal” cânds sesiunea curentă s-a încheiat.

Dispune, de asemenea, și de un contor FPS. Thnic, acesta nu este overclocking și nu creează aceleași efecte secundare precum overclocking-ul.

Ashampoo WinOptimizer

best tuneup utilities ashampoo winoptimizer 2019

Versiunea celor de la Ashampoo pentru software de optimizare continuă să performeze în stilul caracteristic, cu procese de optimizare accesibile printr-un singur click, îndepărtând fișiere junk și bloatware, aruncând o privire și prin Windows Registry să se asigure că nu sunt erori. Acest soft oferă și o serie de setări legate de protecția datelor, dezactivând procesele responsabile de colectarea acestora la nivelul sistemului de operare, oferind totodată opțiuni de criptare a fișierelor personale.

Deși există o sumedenie de alte aplicații pentru benchmarking și reparări automate a sistemului de fișiere, rămâme impresionantă interfața de utilizator a acestei aplicații. Curată și ușpr de înțeles, oferă date precise ușor digerabile.

Piriform CCleaner

best tuneup utilities piriform ccleaner

CCleaner e o unealtă populară ce ne scapă de toate cele nedorite din computer, precum fișiere junk, cookie-uri, erori din Windows Registry, programe nedorite la startup. Pentru că este mai suplă și mai explicită decât alte aplicații de TuneUP, se dovedește a fi mai ușor de utilizat și foarte rapidă la treabă.

Există o versiune gratuită si una Pro, funcțiile imporrtante incluse în cea Pro fiind monitorizarea în timp real și programarea curățării sistemului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *