O mulțime de unelte ne pot ajuta să creăm un website in câteva minute cu doar câteva click-uri, dar nu multe sunt concepute pentru a ajuta fotografii – acei oameni care vor să publice online galerii de imagini.

Dacă ești în căutarea unui builder care să te ajute să-ți pui în valoare munca și să o afișezi într-o manieră cu stil, iată câteva dintre cele mai bune, luând în considerare prețul, funcțiile, ușurința utilizării, șabloanele oferite pentru publicarea unei galerii.

Odată ales favoritul, iți vei putea expune creațiile unui public imens. Unele oferă chiar și opțiunea de a vinde copii ale imaginilor tale.

 

 

 

 

1. Format

Construirea unui portofoliu cum nu se poate mai simplu de realizat.

Interfață online curată și clară.

Include opțiuni pentru blog și magazin.

Poate deveni costitisor dacă sunt publicate multe imagini.

Dacă simplicitatea este criteriul primar pentru selectarea unui website builder, atunci acesta nu are atât de multe funcții precum alți competitori, însă asta înseamnă mai puțină bătaie de cap și o perioadă mai scurtă între momentul înregistrarii și momentul publicării.

Există 23 de template-uri diferite dintre care poți alege, la care se adaugă cele premium, dacă preferi acea variantă. Toate pot fi personalizate în ceea ce privește paginarea ori paleta de culori. Fiecare temă se adaptează automat la desktop sau mobil și totul poate fi previzualizt direct în browser.

Așa cum era de sperat, plasarea imaginilor pe site este simplă, acestea putând fi poziționate după preferințe. Dacă ești mulțumit cu designul original al șablonului ales, iar template-urile arată intr-adevăr profesional și curat, atunci doar câteva minute sunt necesare pentru a publica imaginile online.

Format este o bună alegere datorită funcțiilor extra și a celor incluse. Platforma permite să folosești propriul domain, să creezi un magazin online, are tutoriale video ce te pot ajuta să publici sau să configurezi propriile galerii. Dacă ești familiar cu editarea de CSS, o poți face pentru a modifica aspecte legate de proiectul tău.

Serviciul permite o perioadă de test de 14 zile.

 

 

 

 

2. Carbonmade

Creat pentru creativi.

E un builder de portofoliu foarte intuitiv.

Teme și paginări pot fi comutate cu ușurință.

Rivalii oferă ceva mai multe optiuni de personalizare.

Pe o scală de la Basic la Avansat, Carbonmade este undeva mai aproape de Basic, dar serviciul este adresat creativilor, ceea ce înseamnă că pune accent pe ușurința cu care poți publica într-un mod simplu teme care arată minunat, fără nicio bătaie de cap.

Ai la dispoziție doar o mână de teme dintre care poți alege, așa că dacă preferi să agonizezi în alegerea temei perfecte, Carbonmade nu e pentru tine. Odată lansat, acest builder are unul dintre cele mai bine gândite fluxuri de lucru, permițând crearea de proiecte și pagini și publicarea de imagini în pași simpli.

Este una dintre acele interfețe pentru care nu ai nevoie de un manual de instrucțiuni. Totul de la status-ul publicat / nepublicat al paginilor, la folosirea thumbnail-urilor pentru navigare este simplu de configurat. Personalizarea detaliilor precum un logo sau un favicon sunt, de asemenea, bine alese. Oferă funcții extra precum Mesaje, ce permit interacțiunea cu cei interesați de imaginile publicate, ori abilitatea de a conecta propiul domeniu. Dacă deții un cont Dropbox, se pot încărca imagini direct din acesta.

CITEȘTE ȘI...  Microsoft Office vs LibreOffice

Nu se oferă funcții avansate precum mpdule de vânzri online sau protecție a conținutului prin parole. Dacă scopul tău este să publici rapid, ai putea-o face într-un mare stil și apoi îți poți vedea liniștit de fotografie în continuare.

 

 

 

3. Squarespace

Unul dintre giganții din domeniu.

O mulțime de șabloane bine gândite pentru fotografi.

Website builder simplu și șa obiect.

Unii utilizatori vor avea nevoie de ceva personalizări.

 

 

Squarespace este unul dintre marile nume în acest domeniu și oferă o mulțime de template-uri pentru a publica portofoliul de imagini. Dacă vrei ca imaginile să apară pe ăntreg ecranul ori într-o grilă , cu siguranță Squarespace are ceva să te satisfacă.

Decupoarea imaginilor și redimensionarea acestora se realizează online și paginile vor arăta grozav pe orice ecran. Flexibilitatea ăn ceea ce privește modul de afilșare este la superlativ. Se poate utiliza propriul branding, propriile fonturi ori culori sau se pot utiliza sugestiile pe care Squarespace le va oferi.

Pentru protecția imaginilor, platforma permite protejarea cu parolă a anumitor galerii. Se poate include text. Se pot atașa formulare de contact. Totul durează câteva minute.

Managementul se face în browser într-o interfață web. Ăntr-o aplicație iOS se pot adăuga sau îndepărta fotografii dacă este necasr. Este ușor de înțeles de ce Squarespace este unul dintre cele mai populare website buildere și se pretează de minune necesităților fotografilor la toate nivelurile.

 

 

 

4. Dunked

Rezultate instantanee fără bătăi de cap.

Publică rapid.

Interfață simplă și elegantă.

Alegeri limitate de template-uri.

 

Dunked nu are atât de multe template-uri sau funcții ca unii rivali, dar publicarea de fotografii este simplă și rapidă. Aruncă o privire la cele afișate pe prima pagină și încerca-le pe cele care-ți pică cu tronc.

Asemeni multor servicii similare, interfața simlă de tip drag-and-drop permite plasarea imaginilor în pagină. Dacă este necesar, imaginile pot fi segmentate în pagini și categorii, așa că, dacă vrei să expui întreaga carieră ori doar câteva instantanee, Dunken facilitează procesul.

Deși nu e oferită o varietate foarte mare de template-uri, cele disponibile se adaptează la orice dimensiune de ecran, iar dacă nu ești complet străin de CSS, pot fi ajustate o varietate de aspecte legate de design. Se oferă optiuni de personalizare legate de culori și fonturi. Modificările pot fi aplicate oricând și sunt vizibile în câteva secunde.

Este de apreciat echilibrul pe care îl atinge Dunken, ajutându-te să începi cu ușurință și oferindu-ți suficiente opțiuni de personalizare astfel încât să nu te copleșească. Poate părea basic pentru unii, dar dacă nu vrei să petreci ore în șir alegând dintre opțiunile oferite, mai puține opțiuni înseamnă un timp mai scurt până la publicare.

Serviciul poate fi încercat gratis timp de 10 zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *