Cu un editor video foarte bun pentru iPhone, poți face niște clipuri obișnuite să pară a fi profesionale, apropape imposibil de ignorat.

Un iPhone este destul de bun pentru a realiza clipuri, iar cele mai recente înregistrează 4K la 60 fps și stabilizează imaginea, reducând chiar și cele mai severe tremurări ale cadrului.

Pentru rezultate excelente, însă, este necesară și o aplicație de editare video. În cele mai multe cazuri, aceste aplicații permit montarea mai multor clipuri, adăugrea de titluri și efecte, îndepărtează secțiuni nedorite din materialele filmate și transformă clipurile brute în ceva ce-ai vrea să arăți și altora.

Există o mulțime de editoare video în App Store, de la cele mai simple aplicații concepute pentru partajare pe rețelele sociale, până la aplicații cu care ai putea realiza chiar și filme, ori aplicații specializate pentru anumite sarcini specifice. Unele sunt ieftine, altele amuzante. Fie că vrei să-ți disterzi prietenii sau să creezi o capodoperă, iată câteva aplicații demne de luat în seamă.

 

Divider

iMovie

1. iMovie

Cel mai bun editor video pentru creatorii ocazionali de filme.

Susține partajare de fișere prin AirDrop

Este compatibilă cu Final Cut Pro

Are Teme și Filtre video

 

iMovie de la Apple este cel mai bun editor video pe iPhone pentru conținut ocazional. Este destul de puternic pentru a produce rezultate foarte impresionante, destul de simplu pentru începătorii absoluți și nu costă bani.

Precum toate editoarele video iOS, necesită atenție sporită pe iPhone, însă e superbă pe ecranul mai mare al unui iPad, putându-se conecta chiar și o tastatură pentru a fi folosite și scurtături în timpul editării.

Așa cum era de așteptat, se integrează foarte bine cu celelalte aplicații Apple, precum Photos, iCloud Drive, Mail și Messages și permite streaming prin AirPlay către un Apple TV. Clipurile 4K sunt susținute pe modelele iPhone de la modelul 6 în sus și pe iPad-uri de la iPad Air 2.

LumaFusion

2. LumaFusion

Un editor video pentru iPhone pentru videografi cu experiență.

Efecte avansate (ex. chroma keying)

Clipuri media incluse

Susține video 360 de grade

Dacă ajungi la concluzia că iMovie nu e destul de puternic, LumaFusion livrează multe dintre funcțiile editoarelor vârf de gamă fără a pierde din simplitata pe care ai vre-o pe un iPhone.

E un editor multi-track cu trei piste audio/video și încă trei piste audio pentru narațiuni și efecte, iar pe lângă efectele și tranzițiile cu care vine, susține și chroma keying pentru ecran de fundal verde sau albastru.

Pe lângă stocare locală și în cloud, susține drive-uri WD Wireless Pro, iar dacă vrei să te abonezi la serviciul adițional Storyblocks, capeți acces și la o bibliotecă cu mii de imagini și sunete.

Divider

Adobe Premiere Rush CC

 

3. Adobe Premiere Rush CC

Experiența marca Adobe micșorată la dimensiunea unui studio cât palma.

Sincronizare automată în cloud

Înregistrare în aplicație.

Aplicație gratis cu opțiuni limitate de export.

Ca editor video pentru iPhone, Premiere Rush CC este foarte bun, cu patru piste video și trei piste audio, prcum și o interfață prietenoasă, cu care se vor familiariza ușor mai ales cei ce au mai folosit produse de la Adobe.

Uneltele de sunet sunt bune în special la balancing, reducând nivelul și producând o narațiune clară. Aplicația ușurează procesul de export pentru formatele rețelelor sociale majore, precum Instagram, FAcebook și YouTube. Proietele pot fi deschide pe desktop în Premiere Pro CC, aplicația de bază a celor de la Adobe.

Ca și în cazul altor aplicații iOS de la Adobe, oferta gratuită este limitată: se poate face export doar de trei ori. Pentru deblocarea limitării funcțiilor de export și partajare, abonamnetul este de 9,99 USD. Abonamentul include o licență pentru iPhone, iPad și desktop, pe lângă o capacitate de stocare de 100 GB.

 

Divider

Filmmaker Pro

4. Filmmaker Pro

O opțiune creativă burdușită cu filtre și efecte pentru text

Unelte avansate (chroma keying)

Include 30 de filtre și 17 tranziții

Voiceover asistat de audiometru

Filmmaker Pro e o alternativă ceva mai avansată la iMovie, cu opțiuni deosebit de bune în ceea ce privește culoarea, fltrele și suportul pentru ecran de fundal verde. Acest editor video pentru iPhone include grading video, ceea ce iMovie nu oferă și permite alegerea dintre aproape 200 de fonturi diferite pentru texte.

Filmmaker Pro poate înregistra și video, dar nu în versiunea gratuită: asemeni multor astfel de aplicații, setul complet de funcții necesită achiziții suplimentare. Îndepărtarea limitărilor te scapă de marcările de fundal pe car versiunea gratuită le pune pe imagini. De asemenea, poți alege abonnamente lunare sau anuale. Ca și iMovie, susține video 4K pe cele ami multe modele de iPhone (de la SE) și iPad.

Divider

Clips

 

5. Clips

Un editor distractiv și gratuit care te pune pe tine în inima acțiunii

Utilizează camera TrueDepth

Nu e potrivt pentru editări serioase

N-ai folosi Clips pentru un proiect serios pe iPhone, exceptând cazul în care ești masochist, însă pentru mesaje video scurte și partajare pe rețele de socializare este greu de bătut.

Excepțional de ușor de folosit, vine cu teancuri de stickere, de a Star Wars la Pixar și poți adăuga cu ușurință o coloană sonoră din biblioteca furnizată sau din propria ta colecție. Înclinarea controlată vocal este o funcție amuzantă și filtrele sunt prezente și corecte.

Dacă dispozitivul tău are cameră TrueFace pentru FaceID, poți utiliza funcția inteligentă SelfeScenes ca să-ți plasezi avatarul în fața unui fundal animat.

 

CITEȘTE ȘI...  Microsoft Office vs LibreOffice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *