AirPods 2 și AirPods arată aproape identic.

Apple a lansat mult așteptatele AirPods 2, actualizându-și produsul cu neașteptat de mare succes. Cât de diferite sunt însă? Să vedem asemănările și mai ales deosebirile dintre cele 2 variante.

 

Performanță

Comparând AirPods 2 și AirPods, cele mai multe diferențe se află sub capotă. Nu mulți s-au plâns că prima versiune de AirPods s-ar fi conectat prea încet la teefoane, însă asta nu i-a împiedicat pe cei de la Apple să aducă ceva îmbunătățiri în această privință. Noul chip, numit H1, care înlocuiește precedentul model (W1) va permite timpi de conectare de două ori mai mici, ceea ce Apple evidențiază ca fiind o distincție importantă pentru cei ce folosesc mai multe dispozitive și conectează căștile la acestea în mod frecvent.

Chipul H1 asigură și o mai rapidă preluare a apelurilor, precum și o latență mai redusă în jocuri. Nu au fost anunțate însă îmbunătățiri în cea ce privește calitatea sunetului, deci noile căști ar trebui să sune la fel de bine, dacă nu chiar exact la fel. Apple mai anunță și o durată a convorbirilor mărită cu până la 50%, deși nu au anunțat o autonomie a bateriei modificată, aceasta rămânând la 5 ore pentru o încărcare completă.

 

Design

Aici totul pare la fel, mai puțin un punct. Da, există un LED indicator pe carcasa de încărcare pentru a indica starea procesului de încărcare. Acest lucru simplifică întrucâtva felul în care se poate verifica starea de încărcare a precedentului model, ăn cazul cărora fie trebuia să deschizi capacul casetei pentru scurt timp, fie să verifici widgetul din Centrul de Notificări al telefonului.

Căștile propriu-zis arată la fel. Același alb – argintiu, Apple neoferind opțiuni de culoare, oricât de mult și-ar dori asta clienții lor. În ceea ce privește masa și dimensiunile, noile căști par a fi la fel.

 

Funcții speciale

Diferențele notabile par a fi găsite în interacțiunea cu Siri și în modul de încărcare. La noul model, nu mai e necesară atingerea de două ori a căștii, ci comanda vocală poate fi rostită oricând pentru lansarea asistentului digital. În acest fel, aceste căști cu adevărat fără fir au devenit și hands-free, aspect destul de util în cazul în care ai mâinile ocupate.

Noile căști vin în două modele, unul cu o casetă de încărcare standard, care stochează suficientă energie pentru circa 24 de ore, și o a doua variantă cu o casetă de încărcare wireless compatibilă cu standardul QI. A doua variantă costă ceva mai mult, însă caseta de ăncărcare fără fir poate fi achiziționată și separat, ulterior, fiind compatibilă și cu modelul anterior de căști.

 

Ce nu primim

Dacă speram să găsim funcții pentru monitorizarea stării de sănătate sau asistență legată de activități sportive ori fitness, Apple n-a inclus nimic din toate acestea în noua versiune de căști, în ciuda zvonurilor care au circulat pe această temă. Poate în modelele ulterioare o vor face.

 

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *